12 legi ale KARMEI care iti guverneaza viata

   
    Ce este karma? 

   Cuvantul “karma” in limba sanscrita inseamna “actiune”. Legea karmica este foarte asemanatoare cu legea lui Newton care sustine ca “orice actiune trebuie sa aiba si o reactie”. Atunci cand gandim, cand vorbim sau cand actionam vom initia o forta care va reactiona in consecinta. Aceasta reactie nu va putea fi niciodata eradicata niciodata. Aceasta lege a cauzei si a efectului nu trebuie sa o privim ca fiind o pedeapsa, menirea acestei legi fiind aceea de a ne ajuta sa ne dezvoltam. O persoana nu va putea niciodata sa scape de consecintele actiunilor sale de aceea este necesara o mai mare constientizare a acestor actiuni proprii si o cunoastere a acestor legi.   
    Credinta ne invata ca fiecare dintre noi suntem responsabili pentru propriile noastre actiuni, iar consecintele acestor actiuni se vor face simtite in aceasta viata sau intr-o viata viitoare. Actiunile din trecutul tau sunt cele care determina evenimentele cu care te confrunti in prezent. 
     Budismul aprofundeaza aceste convingeri. In budism se crede ca tot ceea ce simtim, tot ceea ce spunem si tot ceea ce facem, va aduce cu sine anumite concecinte, in concordanta cu intentiile noastre. In loc sa privim karma ca fiind o pedeapsa pentru greselile noastre din vietile anterioare, putem sa o privim ca fiind o lege care ne ajuta sa traim intr-o armonie, intr-o unitate cu tot ceea ce exista. Aplicarea acestei legi in viata ta determina aparitia anumitor consecinte, fericite sau nu.

   
1. Legea neutralitatii  in aceasi masura in care legea gravitatii se aplica fiecarui lucru si fiecarei fiinte de pe Pamant, legea karmica este guvernata de aceasi universalitate, aceasta nefacand exceptii si aplcandu-se in mod egal. Universul se afla intr-o pozitie de neutralitate, nu exista persoane pe care le favorizeaza in vreun anumit fel si toate fiintele sunt iubite in aceasi masura de Creator, egal, profund si complet.

2. Legea acordului   unul dintre adevarurile pe care fiecare dintre noi le vom afla la un moment dat este urmatorul: noi am ales sa venim pe Pamant si sa traim aceasta experienta. Universul functioneaza in concordanta cu aceasta regula simpla:  tot ceea ce se intampla in viata ta este bazat pe un acord prealabil bazat pe justitia karmica pentru a echilibra karma din trecut.

3. Legea lectiilor  Ne aflam pe Pamant pentru a invata ce este si ce nu este dragostea. Intr-o lume a dualitatilor, invatam prin experienta polaritatilor: “bun-rau”, “problema-solutie”, etc. pana atunci cand vom evolua indeajuns si pana cand vom cunoaste dragostea, bucuria si constientizarea. Nu exista sfant fara trecut asa cum nu exista nici pacatos fara viitor, cel putin pana atunci cand reusim sa ne invatam lectiile.                         

4. Legea cauza – efect  Ceea ce ai facut sau ceea ce nu ai facut pentru ceilalti in aceasta viata sau intr-o viata anterioara aduce cu sine valuri karmice in aceasta viata. Prin dragoste si bunatate putem transcede aceasta lege.

5. Legea echilibrului   Scopul lectiilor din viata ta este acela de a te indrepta catre o stare de echilibru interior.  Se spune ca te reincarnezi in ceea ce judeci cel mai mult, astfel fiind restaurat echilibrul. In felul acesta, vei intelege cu adevarat si vei inceta sa mai judeci.

6. Legea atractiei    Repeti aceleasi ganduri in mintea ta, ganduri care rezoneaza cu emotiile pe care le simti, acestea alimentandu-se reciproc. Gandurile si emotiile sunt cele care iti manifesta realitatea. Indiferent de emotiile si de gandurile pe care le experimentezi, acestea devin o credinta karmica, iar consecintele acestora le poti observa in viata ta de zi cu zi.

7. Legea conexiunii   Ne conectam cu oamenii, cu oportunitatile si cu evenimentele necesare pentru a ne manifesta dorintele in cazul in care permitem, credem si ne asteptam ca acestea sa devina realitate. Atunci cand crezi, asteptarile tale se manifesta in realitate. Aceasta este legea conxiunii.

8. Legea expansiunii   Din moment ce am inteles ca totul in Univers este energie, Universul se afla intr-un proces continuu de epansiune, de la niveluri vibrationale joase, la niveluri vibrationale inalte. Schimbarea si dezvoltarea sunt inevitabile deoarece energia se afla intr-o expansiune continua. Universul se extinde prin haos, prin reorganizare si prin ordine, intr-un proces nesfarsit de dezvoltare care nu se va sfarsi vreodata.

9. Legea desfasurarii  Harta interna a realitatii exterioare se afla intr-o continua schimbare pentru a-ti arata ceea ce este necesar pentru a te dezvolta. Aceasta devine din ce in ce mai rafinata, cu cat constiinta ta se dezvolta. Dezvoltarea este un proces progresiv, astfel incat sa poti invata lectiile de viata in propriul tau ritm.

10. Legea imputernicirii   In cazul in care ceea ce se petrece in viata ta iti este indiferent, asta inseamna ca accepti modelul actual al karmei. Imputernicirea provine dintr-o decizie constienta de a prelua controlul responsabil asupra vietii tale si de a actiona cu o bunatate iubitoare fata de tot ceea ce exista.

11. Legea tuturor posibilitatilor   Bucuria pe care o poti crea si pe care o poti experimenta in viata ta nu este limitata. Toata puterea de a obtine ceea ce-ti doresti apare din interiorul tau. Fiecare moment aduce cu sine noi posibilitati si noi oportunitati de actiune.

12. Legea iubirii   Karma incepe si se termina cu aceasta lege, cea a iubirii. Karma exista pentru a ne trimite sufletul intr-o calatorie personala de reincarnare prin Unviers. Karma se termina atunci cand ti-ai perfectionat capacitatea de a iubi neconditionat. Unicul scop al karmei si al reincarnarii este acela de a ne aduce mai aproape de o stare de iubire divina, de bucurie si de constientizare.
http://www.e-dimineata.ro/cele-12-legi-karmice-care-iti-guverneaza-viata/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Citate ale unor vegetarieni renumiti

Evanghelia eseniana a pacii

Un Dragobete fericit !!!